ARKIB

Arkib Pengumuman

Tajuk Tarikh Terbitan Lampiran
Tempahan Urusan Kaunter melalui Sistem Pengurusan Janji Temu Bersepadu (iAMS) 05-02-2021

Dimaklumkan tempahan urusan kaunter di JUPEM Negeri oleh orang awam boleh dibuat melalui Sistem Pengurusan Janji Temu Bersepadu (iAMS) <https://www.iamsjupem.com/> bagi JUPEM Perak dan JUPEM W.P. Kuala Lumpur/Putrajaya mulai pada 8 Februari 2021 (Isnin). Mana-mana pihak boleh menggunakan platform ini untuk membuat tempahan urusan kaunter JUPEM Negeri di agensi ini. 

Sila berhubung dengan Pegawai Khidmat Pelanggan kami di talian 05-2517181 untuk sebarang pertanyaan lanjut mengenai penggunaan sistem iAMS.

Sekian, terima kasih.

NOTIS PENUTUPAN SEMENTARA KAUNTER JUALAN JUPEM PAHANG 02-02-2021

Atas keputusan dan arahan Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Pahang pada 1 Februari 2021, operasi Kaunter Jualan di JUPEM Pahang akan DITUTUP SEMENTARA mulai 2 hingga 14 Februari 2021 (tertakluk kepada arahan dari masa ke semasa). 

Sebagai alternatif, orang ramai digalakkan untuk melakukan urusniaga secara dalam talian melalui aplikasi eBIZ JUPEM <https://ebiz.jupem.gov.my/>.

Harap maklum. Sekian, terima kasih. 

Jawatan Kosong di Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM) 29-01-2021

Permohonan sebagai Personel MYSTEP di JUPEM

Gangguan Capaian Sistem eKadaster di JUPEM Kelantan 26-01-2021

Dimaklumkan bahawa sistem eKadaster di JUPEM Kelantan termasuklah aplikasi JUPEM2U Kelantan akan mengalami gangguan capaian pada 28 Januari 2021 (Khamis) mulai jam 2.00 hingga 5.00 petang disebabkan kerja-kerja penyelenggaraan server blade oleh pihak CISCO. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.
 

PERMOHONAN KEMASUKAN KE LALUAN PAKAR BIDANG KHUSUS (SUBJECT MATTER EXPERT - SME) DI JABATAN UKUR DAN PEMETAAN MALAYSIA (JUPEM) TAHUN 2021 13-01-2021

Dimaklumkan bahawa Jabatan ini ingin mempelawa calon-calon yang berminat dan berkelayakan untuk memohon laluan pakar bidang khusus (Subject Matter Expert - SME) ini berdasarkan kepada syarat- syarat asas yang telah ditetapkan. Permohonan hendaklah dibuat dengan mengisi dan melengkapkan borang-borang melalui pautan https://www.jupem.gov.my/halaman/subject-matter-expert-sme.  

Sehubungan itu, permohonan yang telah lengkap hendaklah dikemukakan kepada Bahagian Khidmat Pengurusan, Ibu Pejabat Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia selewat-lewatnya pada 31 Mac 2021 (Rabu).

Iklan kekosongan jawatan di JUPEM 11-01-2021

JABATAN UKUR DAN PEMETAAN MALAYSIA (JUPEM)
JAWATAN KOSONG

PERMOHONAN ADALAH DIPELAWA DARIPADA RAKYAT MALAYSIA YANG MEMPUNYAI KELAYAKAN BERSESUAIAN DAN BERMINAT UNTUK MENGISI SEGERA KEKOSONGAN JAWATAN PENGATURCARA (PROGRAMMER) DI PEJABAT SEKSYEN PENGURUSAN SISTEM MAKLUMAT, BAHAGIAN PERANCANGAN DAN KORPORAT, JABATAN UKUR DAN PEMETAAN MALAYSIA.

Gangguan Capaian Sistem eKadaster di JUPEM Kelantan 07-01-2021

Dimaklumkan bahawa sistem eKadaster di JUPEM Kelantan termasuklah aplikasi JUPEM2U Kelantan akan mengalami gangguan capaian pada 7 Januari 2021 (Khamis) mulai jam 12.30 tengah hari hingga 3.30 petang disebabkan kerja-kerja penyelenggaraan server blade oleh pihak CISCO. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.

Gangguan Capaian Pautan Aduan/Maklum Balas dalam Portal JUPEM 04-01-2021

Dimaklumkan pautan Aduan/Maklum Balas melalui Portal JUPEM adalah DITUTUP buat sementara waktu sehingga diberitahu kemudian.

Buat sementera waktu ini, sebarang aduan/maklum balas boleh dikemukakan melalui e-mel ke hqweb@jupem.gov.my

Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.

Gangguan Capaian Sistem eKadaster di JUPEM W. P. Labuan 26-12-2020

Dimaklumkan bahawa sistem eKadaster di JUPEM W. P. Labuan termasuklah aplikasi JUPEM2U W. P. Labuan sedang mengalami gangguan capaian bermula pada petang ini (26 Disember 2020) berikutan kerosakan alat penghawa dingin dalam bilik server. Kerja pembaikan dan pemulihan sedang giat dijalankan sehingga diberitahu kelak. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amat dikesali.

Gangguan Capaian Aplikasi JUPEM2U Selangor 21-12-2020

Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U Selangor akan mengalami gangguan capaian pada 23 Disember 2020 (Rabu) mulai jam 4.00 hingga 5.30 petang disebabkan kerja-kerja penyelenggaraan rangkaian oleh pihak GITN. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.