PENGUMUMAN

Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U Johor yang tergendala telah beroperasi semula. Sebarang pertanyaan, boleh menghubungi JUPEM Johor di talian 07-2231244.

JUPEM SH7/2017: Perolehan Pembangunan Sistem Koordinat Baru Berasaskan International Terrestrial Reference Frame 2014 (ITRF2014) untuk Bahagian Ukur Geodetik, Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM), Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE).

Sila rujuk lampiran di bawah untuk maklumat lanjut.

Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U Kedah sedang mengalami masalah gangguan capaian buat sementara waktu ini sehingga diberitahu kelak kerana kerja penyelenggaraan sedang dilakukan. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.

JUPEM T5/2017 – Perolehan Pembangunan Sistem Kadaster 3D untuk Jabatan Ukur dan Pemetaan W.P. Kuala Lumpur/Putrajaya, Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM), Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE).

Sila rujuk lampiran di bawah untuk maklumat lanjut.

Aplikasi Mudah Alih JUPEM MyRTKnet kini boleh dimuat turun di Google Play Store (https://play.google.com/store). Aplikasi yang telah dibangunkan oleh Bahagian Ukur Geodetik dan Seksyen Pengurusan Sistem Maklumat adalah untuk memberi kemudahan kepada pengguna mendapatkan maklumat ringkas seperti status dan maklumat stesen MyRTKnet, jenis cerapan yang ditawarkan serta kemudahan untuk pengguna memberi maklumbalas atau aduan mengenai Sistem MyRTKnet.

Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U W.P. Kuala Lumpur/Putrajaya sedang mengalami masalah gangguan capaian buat sementara waktu ini sehingga diberitahu kelak kerana kerja penyelenggaraan sedang dilakukan. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.

Dimaklumkan bahawa bayaran atas talian Sistem EBiz melalui FPX akan ditutup buat sementara waktu untuk aktiviti penyelenggaraan mulai 1 Disember 2016 (Khamis) sehingga diberitahu kelak. Walau bagaimanapun, bayaran melalui kad kredit boleh dilakukan seperti biasa. Segala kesulitan amatlah dikesali.

Adalah dimaklumkan bahawa domain bagi Perkhidmatan E-biz JUPEM Geoportal telah bertukar kepada https://ebiz.jupem.gov.my/v1/ mulai 26 November 2016. Segala kesulitan amat dikesali.

PERKHIDMATAN DALAM TALIAN

WAKTU SOLAT

Waktu solat bagi kawasan Kuala Lumpur & Putrajaya dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.

Tarikh : 27 April 2017

Subuh :  5:46 Asar :  16:30
Syuruk :  7:05 Maghrib :  19:20
Zohor :  13:14 Isyak :  20:31

TRANSAKSI DALAM TALIAN

Bulan: Mac 2017

Produk Transaksi
Geodesi 333
Kadaster 6230
Langganan RTK 0
Pemetaan 1
Perkhidmatan Geodetik 4
Permohonan Data Terhad 0
Permohonan Lesen Digital 72
Permohonan Permit 0
JUMLAH 6640

KALENDAR

UNDIAN

Hantar

PAUTAN LAMAN WEB KERAJAAN