PENGUMUMAN

Tahniah – Jabatan Ukur dan Pemetaan Kelantan telah menerima pensijilan Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) oleh pihak Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU) dengan kategori “CEMERLANG”.

Surat Pekeliling Ketua Pengarah Ukur dan Pemetaan Bilangan 1/2017 – Pindaan Kepada Piagam Pelanggan Yang Melibatkan Kerja Ukur Kadaster Sehingga Penyediaan Pelan Akui.
 

JUPEM T8/2017: Perolehan Sewaan Perkhidmatan Pesawat Swasta bagi Perolehan Data Bawaan Udara untuk Bahagian Pemetaan Topografi Semenanjung, Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM), Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE).

 

Sila rujuk lampiran di bawah untuk maklumat lanjut.

Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U Negeri Pahang, Kedah, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur/Putrajaya, Pulau Pinang, Kelantan dan Terengganu sedang mengalami masalah teknikal dan tidak dapat beroperasi buat sementara waktu ini sehingga diberitahu kelak. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.

Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U dan CSRS Negeri Melaka sedang mengalami masalah teknikal dan tidak dapat beroperasi buat sementara waktu ini sehingga diberitahu kelak. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali. Untuk sebarang pertanyaan/keterangan lanjut, sila hubungi pegawai teknikal kami seperti berikut:

  1. Encik Kamarol Azmil bin Adzhan di talian 06-2822844 samb. 110 atau e-mel: kamarol.azmil@jupem.gov.my
  2. Puan Suriana bte Hussain di talian 06-2822844 samb. 109 atau e-mel: suriana.hussain@jupem.gov.my

Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U Perlis sedang mengalami gangguan capaian buat sementara waktu ini sehingga diberitahu kelak kerana kerja penyelenggaraan sedang dilakukan. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.

Pekeliling Ketua Pengarah Ukur dan Pemetaan Bilangan 1/2017 – Garis Panduan Mengenai Penyediaan Pelan Khas Untuk Harta Bersama Terhad Bagi Tujuan Permohonan Penubuhan Perbadanan Pengurusan Subsidiari.

img1

JUPEM telah bersetuju untuk bekerjasama dengan Geospatial Media and Communications dalam penganjuran persidangan GeoSmart Asia 2017 yang akan berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya pada 22-24 Ogos 2017. Persidangan ini akan menampilkan lebih 100 penceramah dari pelusuk benua Asia untuk membincangkan kepentingan teknologi geospatial dalam pembangunan ekonomi. Antara topik-topik yang akan dibincangkan termasuk aplikasi bandar pintar, infrastruktur dan pembinaan, pertanian pintar, pertahanan, pengurusan bencana dan lain-lain lagi. GeoSmart Asia 2017 merupakan satu acara tahunan melibatkan penyertaan seramai 1,200 peserta yang terdiri daripada pegawai tertinggi kerajaan, swasta, badan bukan kerajaan, persatuan dan lembaga professional dan juga institusi akademik. GeoSmart Asia 2017 juga akan menampilkan pameran daripada lebih 30 buah syarikat geospatial di serantau Asia. Maklumat lanjut berkenaan persidangan ini boleh didapati di laman sesawang www.geosmartasia.org.

Lampiran:

PERKHIDMATAN DALAM TALIAN

WAKTU SOLAT

Waktu solat bagi kawasan Kuala Lumpur & Putrajaya dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.

Tarikh : 25 Jun 2017

Subuh :  5:43 Asar :  16:45
Syuruk :  7:06 Maghrib :  19:28
Zohor :  13:18 Isyak :  20:43

TRANSAKSI DALAM TALIAN

Bulan: Mei 2017

Produk Transaksi
Geodesi 368
Kadaster 8137
Langganan RTK 1
Pemetaan 2
Perkhidmatan Geodetik 4
Permohonan Data Terhad 0
Permohonan Lesen Digital 48
Permohonan Permit 0
JUMLAH 8560

KALENDAR

UNDIAN

Hantar

PAUTAN LAMAN WEB KERAJAAN