BERITA TERKINI

Tiada Berita Terkini buat masa ini.

  PENGUMUMAN

  JUPEM SH13/2017: Perolehan Membekal, Memasang dan Menguji Alat Ganti bagi Empat (4) unit Unmanned Aerial Vehicle (UAV) Rotor Wing untuk Tujuan Pemantauan dan Pemetaan bagi Bahagaian Geospatial Pertahanan, Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM), Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE).

  Sila rujuk lampiran di bawah untuk maklumat lanjut.

  Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U Negeri PAHANG sedang mengalami masalah teknikal dan tidak dapat beroperasi buat sementara waktu ini sehingga diberitahu kelak. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali.

  Kenyataan Tawaran Sebut Harga Pelupusan Aset Alih Kerajaan (Kenderaan)

  Dimaklumkan bahawa Jabatan Ukur dan Pemetaan Pulau Pinang akan membuat tawaran Sebut Harga Pelupusan Aset Alih Kerajaan (Kenderaan). Tawaran adalah dipelawa kepada syarikat atau orang perseorangan yang berminat untuk membeli aset seperti berikut:

  1. Kenderaan Isuzu Rodeo Sport (No. Pendaftaran: WJE 3106)

  Tarikh Tutup: 18 Ogos 2017 (Jumaat) / 12.00 tengah hari

  Sila rujuk lampiran di bawah untuk maklumat lanjut.

  Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U JOHOR dan PULAU PINANG  sedang mengalami masalah teknikal dan tidak dapat beroperasi buat sementara waktu ini sehingga diberitahu kelak. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali

  Surat Pekeliling Ketua Pengarah Ukur dan Pemetaan Bilangan 2/2017 – Pengecualian Dokumen Berkaitan Permohonan Bagi Sijil Cadangan Pelan Strata oleh Pengarah Ukur dan Pemetaan Negeri di Bawah Seksyen 8A dan 20A Akta Hakmilik Strata 1985 (Pindaan 2016) [A1518].
  img1

  Surat Pekeliling Ketua Pengarah Ukur dan Pemetaan Bilangan 1/2017 – Pindaan Kepada Piagam Pelanggan Yang Melibatkan Kerja Ukur Kadaster Sehingga Penyediaan Pelan Akui.
   

  Dimaklumkan bahawa aplikasi JUPEM2U dan CSRS Negeri Melaka sedang mengalami masalah teknikal dan tidak dapat beroperasi buat sementara waktu ini sehingga diberitahu kelak. Sebarang kesulitan berhubung perkara ini amatlah dikesali. Untuk sebarang pertanyaan/keterangan lanjut, sila hubungi pegawai teknikal kami seperti berikut:

  1. Encik Kamarol Azmil bin Adzhan di talian 06-2822844 samb. 110 atau e-mel: kamarol.azmil@jupem.gov.my
  2. Puan Suriana bte Hussain di talian 06-2822844 samb. 109 atau e-mel: suriana.hussain@jupem.gov.my

  JUPEM telah bersetuju untuk bekerjasama dengan Geospatial Media and Communications dalam penganjuran persidangan GeoSmart Asia 2017 yang akan berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya pada 22-24 Ogos 2017. Persidangan ini akan menampilkan lebih 100 penceramah dari pelusuk benua Asia untuk membincangkan kepentingan teknologi geospatial dalam pembangunan ekonomi. Antara topik-topik yang akan dibincangkan termasuk aplikasi bandar pintar, infrastruktur dan pembinaan, pertanian pintar, pertahanan, pengurusan bencana dan lain-lain lagi. GeoSmart Asia 2017 merupakan satu acara tahunan melibatkan penyertaan seramai 1,200 peserta yang terdiri daripada pegawai tertinggi kerajaan, swasta, badan bukan kerajaan, persatuan dan lembaga professional dan juga institusi akademik. GeoSmart Asia 2017 juga akan menampilkan pameran daripada lebih 30 buah syarikat geospatial di serantau Asia. Maklumat lanjut berkenaan persidangan ini boleh didapati di laman sesawang www.geosmartasia.org.

  Lampiran:

  PERKHIDMATAN DALAM TALIAN

  WAKTU SOLAT

  Waktu solat bagi kawasan Kuala Lumpur & Putrajaya dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.

  Tarikh : 16 Ogos 2017

  Subuh :  5:53 Asar :  16:36
  Syuruk :  7:11 Maghrib :  19:26
  Zohor :  13:21 Isyak :  20:37

  TRANSAKSI DALAM TALIAN

  Bulan: Julai 2017

  Produk Transaksi
  Geodesi 389
  Kadaster 7359
  Langganan RTK 0
  Pemetaan 3
  Perkhidmatan Geodetik 10
  Permohonan Data Terhad 0
  Permohonan Lesen Digital 36
  Permohonan Permit 0
  JUMLAH 7797

  KALENDAR

  UNDIAN

  Hantar

  PAUTAN LAMAN WEB KERAJAAN